15. tammikuuta 2011

Lapseni, aarteeni

MANDI

Mandi täytti eilen jo yhdeksän kuukautta
Siis mä en voi käsittää mihin tää kaikki aika on taas kadonnu, ja mun vauvani! :O
Mä en edes muistanu kuinka huimaa vauhtia vauvat kehittyy, sit kun ne alkaa kehittyyn. Mandi on nyt todella pienen ajan sisällä oppinut paljon uutta; menee itse istumaan, konttaa (ryömien kyllä pääsee vielä paljon nopeempaa), nousee seisomaan ja on ottanut jo jopa ensimmäiset askeleet tukea vasten! 
Veljensä jalan jäljissä näköjään menee. Luxun vauvakirjaa selatessa huomaa, että kaikki taidot on tullut lähestulkoon samassa iässä. Ja jos näin vielä jatkuu, niin toi neiti kävelee kuukauden päästä ilman tukee.  
Eiiiii, mun  vauvani, älkää viekö sitä pois!

Kolme kuukautta ja mun vauvani muuttuu taaperoksi. Höh.

Torstaina käytiin neuvolassa, joka oli siis väliin jäänyt 8kk neuvola. Muuten oli kaikki kunnossa ja tyttö hyvin kehittynyt, mutta painoa tullut liian vähän. Vain 400g kolmessa kuukaudessa! Painoa oli 6965g ja pituutta 68,5cm. Hieman ihmettelin, että eivät sen kummemmin asiaan vielä puuttuneet. Mandi on kyllä (ainakin) viimesen kuukauden aikana syönyt todella huonosti. Osansa on varmaan tehneet kolme peräkkäistä korvatulehdusta  ja isompi rakeiseen ruokaan siirtyminen.
Sanoivat, että katsotaan ens kerralla sit onko painoa tullut enempää.
Mandi on oikea kirppuliina! Ainakin veljeensä verrattuna, Luxu on ollut saman painoinen jo 4,5kk iässä. :D
Niin, ja käytiinhän me näyttämässä Mandin kahta hienoo hammasta hammaslääkärissäkin. :)

Mandi on aina oikein aurinko ja hymyilee kaikille. :)
Siitä tulee varmaan oikee hulivili, ei yhtään tollanen rauhallinen kuin Lucas.


LUCAS

Lucas on nyt 2,5-vuotias. Todella rauhallinen ja herkkä poika. Kekseliäs ja fiksu. 
(ei siis ainakaan äiteensä oo tullu ;))
Luxu kehitty vauvana kanssa todella nopeesti, niinkuin jo tossa aikaisemmin mainitsin. Mutta niinkuin sanotaan, joku vaatii aina veronsa. Jos oppii kävelemään aikasin, niin puhe viivästyy ja toisinpäin. Luxu oppi käveleen pari päivää yli kymmenkuisena ja kyllä sillä toi puhe vähän ehkä viivästykin ikätovereihinsa nähden. Nyt sitä puhetta on alkanut tuleen todella paljon, mutta aika epäselvää se vieläkin välillä on. Usein avuksi tarvitaankin äiti-Luxu-sanakirjaa, niinkuin yksi rakas ystäväni aina sanoo. :D

Lucas on ollut pienestä lähtien todella kiinnostunut kaikesta musiikista ja kokkaamisesta. Jokin aika sitten mukaan tuli autot. Poika tunnistaakin jo varmaan lähestulkoon kaikki automerkit ja on aina innoissaan kun pääsee papan kanssa "hommiin". (Aten isä ja sen veljet omistaa yrityksen, jossa touhutaan autojen kanssa kaikennäköstä.)

Eilen tehtiin pitsaa ja päätettiin antaa Luxun tehdä oma pikkupitsa. Itse kaulitsi pohjan ja laittoi täytteet.
No okei, mä vähän autoin.




Päätettiin käydä lainaan illalla vielä leffa ja annettiin pojankin lainata ihan oma leffa ekaa kertaa. Ja minkäs muunkaan se valitsi, kuin Autot -  Martin Tarinatalli.
Meidän pienestä pojasta on yhtäkkiä kasvanut kanssa jo iso poika!

Mun rakkaani, mun aarteeni. <3

2 kommenttia:

  1. Meillä kanssa Joonalle aina tullut suht vähän painoa pituuteen nähden. On siis ikäisiään pidempi ja kevyempi. Joten don't worry! :) Neuvolassa painoa aletaan kontrolloimaan kuulemma jos paino tippuu neuvoloiden välillä.

    VastaaPoista
  2. Joo eiköhän toi neitikin saa painoa, kun alkaa vaan syömään kunnolla. :D
    Yks osasyy on varmaan sekin, että huonon syömättömyyden rinnalla on alkanut liikkuun paljon, joten ei oo saanu ihan niin paljon energiaa kun olis pitäny.. tai jotain.. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. :)